Tehlikeli Ve Tehlikesiz Atık Beyanı Hizmetleri
Tehlikeli Ve Tehlikesiz Atık Beyanı Hizmetleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili atık yönetim uygulaması yönetmeliğine uygun şekilde yapılmalıdır. İlgili yönetmelikte yer alan tesislerin mutlaka yapması gereken tehlikeli ve tehlikesiz atık beyanı hizmetleri için firmamız ile görüşebilirsiniz.
Özellikle onarım, üretim ve bakım alanında hizmet veren pek çok tesis ve işletme yönetmelik kapsamında beyan vermesi gereken yerler içerisinde yer almaktadır. Tesislerin yaptıkları hizmetler esnasında ortaya çıkan atıklar ise, tehlikeli ve tehlikesiz olmak üzere iki alt kategoriye ayrılmaktadır.
Atık Beyanı Nedir?
Atık beyanı nedir ve atık beyanlarının yapılma süreleri ile ilgili merak edilenleri sizler ile paylaşıyoruz. Tehlikeli ve tehlikesiz atık beyanı hizmetleri kapsamında, yönetmelikte yer alan ilgili tesis ve işletmeler her yıl beyan vermek zorundadır. Ancak hazırlanacak olan beyanın mutlaka bir önceki yıla ait bilgileri eksiksiz bir şekilde içermesi gerekmektedir.
Tehlikeli ve tehlikesiz atık beyanlarının her yıl Ocak ayı itibari ile verilmesi gerekmektedir. Gecikmeli süresi ise, Mart ayının sonuna kadardır. Beyan sırasında mutlaka tehlikeli atık maddenin içeriğinin de yer alması gerekmektedir.
Çünkü ilgili bakanlık tarafından belirtilmiş olan taşıma araçları ile tehlikeli atıkların taşınması gerekmektedir. Hazırlanan atık maddenin mutlaka ilgili tesise teslim edilmesi ve teslimat sonrasında sorunsuz kabul edildiğine dair belgenin alınması gerekmektedir.
Tehlikeli Atık Beyanı Nedir?
Tehlikeli atık beyanı nedir ne hangi atıkları kapsadığı merak edilmektedir. Yönetmelikte de yer alan tehlikeli atık maddeler içerisinde genel olarak kirlenmiş olan eldiven, bez ve benzeri maddeler, vernik ve boya gibi kimyasal maddeler, kullanılmayan akü ve eski piller, yağ bulanmış olan metal atıklar, asbest içeren maddeler yer almaktadır.
Bunlar dışında atıkların tehlikeli olarak değerlendirilmesi için bazı özelliklere de dikkat edilmektedir. Tehlikeli atık olarak değerlendirilecek ürün veya maddenin mutlaka bileşenlerine bakılmalıdır. Fiziksel durum ile birlikte atığın içindeki kimyasal bileşenler ve bunların miktarları da yine değerlendirilmelidir.
Tehlikesiz Atık Beyanı Nedir?
Tehlikesiz atık beyanı nedir tehlikesiz atık özellikleri en önemli konulardan biridir. Tehlikesiz atık sınıfına giren malzeme, ürün ve maddelerin hem insan sağlığı, hem de doğaya herhangi bir zararının olmadığı bilinmektedir.
Çevreci atıklar da bilinen tehlikesiz atık çeşitleri teslimat aşamasında da herhangi bir zarar vermeyeceği için güvenlik konusunda esneklik yapılabilmektedir. Tesis veya işletmenize buluna atıkların tehlikeli veya tehlikesiz atık gurubu içinde yer alıp almadığını merak ediyorsanız firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.
Tehlikeli ve tehlikesiz atık beyanı hizmetleri sırasında herhangi bir sorun ve karışıklık yaşamamak adına, mutlaka profesyonel olarak hizmet veren şirketimizden yararlanabilirsiniz.
Bu sayede atık beyanı ve teslimatı sırasında herhangi bir karışıklık ve sorun oluşmadan ilgili birimlere atıklarınız teslim edilebilmektedir. Model Çevre firmamız, siz ve şirketiniz adına tehlikeli ve tehlikesiz atık beyanında bulunmaktadır.
Asbest Bilgi Bloğu
-
Asbest Testi Nasıl Yapılır?
-
Profesyonel Asbest Çatı Sökümü
-
Akustik Raporu Nereden Alınır?
-
Asbest Söküm Eğitimini Kim Verir?
-
Karbon Ayak İzi Belgelendirme
-
Asbest Nereye Atılır?
-
Karbon Ayak İzi Nedir?
-
Asbest Sökümü Sonrası Temizlik ve Kontrol Prosedürleri
-
Asbest Neden Tehlikelidir?
-
Eski Binalarda Asbest Var mı?
-
Entegre Çevre Bilgi Sistemi
-
Tehlikeli Ve Tehlikesiz Atık Beyanı Hizmetleri
-
Asbestli Çimento ve Modern Fiber Çimentoyu Arasındaki Farkı Nasıl Anlarsınız?
-
Neden Asbeste Dokunmamalısınız?
-
Hangi Ürünler Asbest İçerir?
-
Doğada Asbest Nasıl Bulunur?
-
Asbestin Çevresel Etkileri
-
Asbest Tozu Nerelerde Bulunur?
-
Tehlikeli Ve Tehlikesiz Atık Bertarafı Hizmetleri
-
Asbest Türleri Nelerdir?
-
Asbest Hangi Ürünlerde Var?
-
Asbest Başlıca Kullanım Alanları
-
Asbest Söküm Uzmanlığı Eğitimi Ne Kadar?
-
Asbest Söküm Uzmanı Nerede Çalışır?
-
Asbest Uzmanlığı Eğitimi Kaç Saat?
-
Asbest Söküm Uzmanlığı Ne İş Yapar?
-
Asbeste Maruz Kalan Herkes Kanser Olur mu?
-
Asbest Risk Analizi (Değerlendirmesi)
-
Asbest Söküm Uzmanlığı Eğitimi Ne Zaman?
-
Asbest Söküm Uzmanlığı Kimler Olabilir?
-
Asbest Söküm Uzmanlığı Belgesi Nasıl Alınır?
-
Asbest Uzmanlığı Eğitimini Kim Verir?
-
Asbest Analizinde Nelere Dikkat Edilmelidir?
-
Asbest Analizi Nasıl Yapılır?